2011. november 15., kedd

Tökmagkrém

Az utóbbi időben többször hiányzott otthonról valamilyen alapvető élelmiszer, azaz kenyér, margarin, felvágott, sajt. Ekkor kerültek elő a mindenféle reggelipótlékok: tojásrántotta, tejbegríz, müzli, zabkása, májkrém, lekvár, tojáskrém... Régebben mindig volt otthon felvágott és sajt is, aztán az utóbbi időben az lett az elv, hogy ha van zöldség (paprika, retek), akkor nem veszünk sajtot. Ebből következett az is, hogy ha elfogyott a kenyérre való feltét, akkor csak margarinnal vagy egyebekkel ettük a kenyeret (azt még egyszerűbb pótolni a kenyérsütő miatt).
Aztán vasárnap délutánra már margarin is alig volt, de másnap min. 3 szendvicsnek kellett a táskákba vándorolnia, így valami olyat kellett alkotni, ami szállítható is. Ekkor készült a tökmagkrém.
  • Volt otthon hámozott tökmag,
  • ezt aprítottam
  • és a vízfürdőben felolvasztott margarinba
  • kevertem.
Zöld lett, de finom.Mivel kezdetben margarinhiányunk (is) volt, először sütőmargarin (kocka) került bele, de nagyon keményre hűlt, nem lehetett kenni, úgyhogy másnap este újra olvasztottam és kiegészítettem sima csészés margarinnal.
Sem nem egészséges (margarin), sem nem túl gazdaságos (tökmag), de izgalmas kenyérfeltétünk lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése