Ami legutóbb született az átmenet a főzés és a befőzés között. Ez a hagymás petrezselyemolaj:.
- fogtam egy csokor petrezselyemzöldet és felaprítottam
- a nem túl apróra vágott petrezselymet beletunkoltam egy befőttes üvegbe
- 3-4 újhagymát csúsztattam a petrezselyemzöld közé (lehetőleg közel az üveg oldalához, hogy kívülről is látszódjon)
- az egészet felöntöttem olajjal (csak sima napraforgóból volt elegendő, de bármilyen lehetne)
- a lezárt üveget hűtőbe raktam, hogy még véletlenül se romoljon meg
Épp ezek és ennyi zöldségem volt otthon, de aszalt paradicsommal, fokhagymával, sárgarépával, színes borssal, mustármaggal, egyéb zöldségekkel is finom és dekoratív lehet. Akár gasztroajéndékként is el tudnám képzelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése