2011. június 20., hétfő

Meggyszüret - közösen

A hétvégén meggyszüret volt, azaz lecsupaszítottuk a meggyfát.
A gyümölcsnek pedig minden részét hasznosítottuk:
  • a szárából lett az idei meggyszártea
  • a magokat kifőztem és elraktam tömőanyagnak.
És kb. itt véget is ért az én szerepem, mert ezen kívül csak a gyümölcsök fejtését végeztem, ugyanis a kifejtett gyümölcsökből anyu gyártott szörpöt és üveges meggyet, valamint a magokkal teli gyümölcsöket lefagyasztotta.
De a befőzési tervlista rövidült.
Tervek befőzésre idén:
szörpök: akác, hársfa, eper, bodza, meggy, aprószilva, faeper, bodzabogyó, szőlő, szeder, gyömbér
lekvár: eper, bodzabogyó, meggy, aprószilva, faeper, szőlő, szeder
egyéb: fagyasztott sárgabarack, magozott meggy, meggyszártea + levendulát szedni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése