Előételt készítettünk Bartal Sándor, a ChefParade főzőiskola szakácsának vezetésével.
Menü:
Lazacos és aszalt paradicsomos sajtkrém tésztakosárkában, balzsamecetes zöldsalátával
Az elkészült tálam |
A receptek:
Sajtkrémekhez
- 2/3 rész natúr krémsajt (mascarpone, Hajdúsági natúr krémsajt)
- 1/3 rész ízesítő
A lazacosnál:
füstölt lazac + kapor + citromlé
Az aszalt paradicsomosnál:
olajban eltett aszalt paradicsom + az olajából egy kevés + petrezselyemzöld
A száráról lecsipkedjük a zöldfűszereket, majd ezeket is apróra vágjuk - ez volt az én feladatom.
Végül összekeverjük, habzsákba töltjük, majd az IKEÁ-nál kapható kész mini tésztakosarakba halmozunk belőlük.
A zöldsalátához:
- vegyes zöldsaláta levelek
- alma
- narancs
A zöldsaláta öntetéhez:
- 1 rész balzsamecet
- 1 rész barna vagy nádcukor
- kevés méz
- 1/3 rész vaj (minél zsírosabb, 82%-os; nem teavaj)
Tálaláskor az IKEA vágódeszkáját használjuk: felhalmozzuk rá a megtöltött kosárkákat, egy kupac zöldsalátát, majd ez utóbbit meglocsoljuk egy kis öntettel.
Az elkészült tálam, háttérben Sanya fotóz, akitől nemcsak receptet, hanem rengeteg konyhai tanácsot is kaptunk |
Az ajándékutalvány még nov. 12-ig felhasználható, így érdemes belépni az IKEA Family weboldalára, és kérni.
*NEM szponzorált bejegyzés**
**tényleg nem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése