Az egész ott kezdődött, hogy anyukámtól kaptunk nyári almákat. Ez jó, de ezek még nagyon kicsik is voltak, meg kissé még éretlenek, így megenni annyira nem volt kedvünk. Valamit viszont kezdeni kellett velük, mert romlásnak indultak. Legyen süti, valami kekszféle! Ami aztán olyan finom lett, hogy többször is készült. A képen a legfinomabb, a mákos verzió. Pontos recept nincs, mert csak dobáltam bele mindenfélét, ami épp volt otthon.
Hozzávalók:
- reszelt alma - hiszen ebből indult az egész
- fél kocka margarin (12,5 dkg)
- száraz hozzávalók:
- búzadara
- búzakorpa
- búzacsíra
- mák egészben, darálatlan
- kókuszreszelék
- zabpehely
- cukor vagy egyéb édesítőszer
- liszt - bár ebben az nem is volt
- fűszerek: fahéj, gyömbér - ebben épp egyik sincs, csak a mákmentes verziókba került belőle
Aztán mindezekből nagyjából formázható tésztát gyúrunk, alufóliával bélelt tepsibe halmozzuk és tűpróbáig sütjük. (Én félidőben megfordítottam, fejre állítottam őket, mert az aljuk, már nagyon pirult.)
Frissítés: 2020. okt. 16.
A joghurtos verzió
- bő egy pohár joghurt, ami maradt a vödör alján
- búzadara, zabpehely, kókuszreszelék, mák
- olaj
- cukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése