Idén először készítettem akácszörpöt: szedtem sok virágot, majd citromkarikákkal és cukorral áztattam őket, végül leszűrtem üvegekbe.
Már kezdetben is nagyon furcsa íze volt, de ez a furcsaság csak fokozódott, úgyhogy ma kb. 2,5 liter akácszörpöt öntöttem ki.... Zavaros volt, és furcsa illatú, inkább szagú. Sajnálom, mivel ez volt a legnagyobb mennyiségű szörpünk. Jövőre pedig nem használom ezt a receptet, hanem maradok a bodzaszörpnél bevált módszereknél, csak bodza helyett akácot teszek bele. Reméljük az beválik!
Mindig sajnálom, mikor valami ételt kell kidobni. Nem is annyira a belefektetett munka miatt, hiszen azt általában élvezem, szeretem csinálni, hanem a sok kárba ment alapanyag és el nem fogyasztható finomság miatt! Nagyjából ezért sem szoktam csak úgy befőzéshez venni gyümölcsöt, hanem a természet (és gyerekkori kertünk) adományait használom fel.
De van tapasztalat és van jövőre újra kedv! Másik recepttel! Meg hely a szőlőlekvárnak...Bár jobb lett volna ezt sok szörpivással elérni.
Zöld könyvtár
-
avagy a konferencián kapott repicuccok újrahasznosítása Az MKE 47.
Vándorgyűlésén a konferenciacsomagban volt egy esernyő, a vándorgyűlés
logójával, valami...
5 éve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése