2012. június 7., csütörtök

Fűszeres túróval töltött gombafejek

Rögtönöztem tegnap este, finom lett és még emlékszem a mennyiségekre, úgyhogy még most leírom.
Hozzávalók:
  • kb. 80 dkg gomba (először vettem fél kg gombát, majd találtam hatalmas fejű gombákat, abból vettem 2 db-ot, az a 2 kb. 30 dkg volt...)
  • 25 dkg túró
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kiskanál só
  • fűszerek (a hagymás petrezselyemolajból került bele kb. 4-5 kiskanálnyi, sok zölddel, kevés olajjal)
A gombák tönkjét kitörtem és félreraktam gombakrémnek, a gombafejeket megpucoltam, majd egy tepsi aljába  raktam őket egymás mellé. A túrót összekevertem a tejföllel, sóval és fűszerekkel, majd a gombafejek mélyedéseibe halmoztam. Kevés vizet öntöttem a tepsi aljába és megsütöttem. Nem tudom meddig sült, mert közben főztem mást is, mosogattam, rámoltam, de kb. 30-40 percig.
Nagyon finom lett!
A krém egy kicsit sok lett ennyi gombához, de ez függ a gombafejek számától és méretétől is és krémbe kerülő ízesítőktől is, de nagyon finom volt mártogatósként is a sült krumplihoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése