2012. október 10., szerda

Marcipános keksztekercs

... avagy újabb spanyolviasz-bejegyzés.
Sokszor érzem azt, hogy amit itt leírok, arra előttem és rajtam kívül 325.257.000 ember is rájött. Így ezek a bejegyzések inkább emlékeztetők magamnak. Most is egy ilyen következik.
Az egyik receptfüzetemben szerepelnek a Mini pingvinminyonok. Ehhez vettem még fehér marcipánmasszát, ezzel vontam volna be a minyonokat, és lett volna fehér hasa a pingvineknek. Aztán a minyonok nem készültek el, túl macera lett volna, meg nem is néztek ki pingvinnek. Így lett egy nagy tálca kókuszgolyó. A marcipán meg megmaradt, a lejárati ideje pedig vészesen közeledett. Valamint a munkahelyi buli ideje is. Időm nem nagyon volt a sok munka és dobozolás mellett, így csak valami egyszerű sütire gondoltam. Első gondolatom a kókuszgolyó volt, aztán a keksztekercs, végül ez utóbbi valósult meg, de a fehér krém helyett a fehér marcipán került bele. Ettől a süti egyszerűbb és különlegesebb lett.
Elkészítés:
  • a szokásos, jól bevált kókuszgolyó recept alapján sötét színű masszát készítünk (jól felhasználhatók hozzá az önmagában már nem olyan finom lekvárok)
  • kinyújtjuk a marcipánmasszát (próbáljuk szögletesre, minél nagyobbra)
  • kinyújtjuk a sötét masszát is, lehetőleg a marcipánlappal egyező méretűre
  • ráfektetjük a sötét lapra a marcipánlapot
  • az egészet feltekerjük
  • felszeleteljük
  • és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • (a maradék, leeső, sötét, kekszes masszából kókuszgolyókat készítünk)
Én épp fehér marcipánnal készítettem, de lehet vadítani színes, színezett marcipánnal is.
Kép sajnos nincs, mert túl finom volt és elfogyott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése