Ha a rögtönzött főzés során valami finom sikerül, mindig eszembe jut, hogy jó lenne megjegyezni. Végül is erre legyen itt ez a blog. Legutóbb az otthon lévő maradék zöldségekből és rizsből készült valami, aminek jó lett a fűszerezése, egyszerű volt, és kevés munkával készen lett. Neve nincs, legyen Mozzarellás-szezámmagos rizottó.
Hozzávalók:
- 1 fej lilahagyma
- 2-3 szál répa
- 1 hatalmas édesburgonya
- 2 szem krumpli
- 1,5 dl barna rizs
- fűszerek: rozmaring, kakukkfű, zsálya, só
- szezámmag
- találáskor: mozzarella
Elkészítés:
- a hagymát kevés olajon üvegesre pirítottam
- a meghámozott és nagyjából egyforma kockákra vágott zöldségeket megpirítottam az olajon
- megszórtam a zöldfűszerekkel, ezzel is kissé pirítottam
- mikor már kissé illata volt, akkor belekevertem a rizst
- felöntöttem a mozzarella levével, ketchupos és mustáros edényekből kiöblített vízzel, meg sima vízzel, hogy éppen ne lepje el
- végül szórtam bele szezámmagot is, majd miután felforrt, elzártam alatta a gázt, és hagytam fedő alatt megpuhulni a rizst
- tálaláskor a melegítés előtt tettünk rá egy kis gerezd mozzarellát, ami kissé megolvadt, és extrább ízt adott neki
- munkahelyi ebédként az üveg aljába előbb a mozzarellagerezd került, így csak borítani kellett, a mozzarella mégis a tetején volt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése