2013. október 2., szerda

Öröm bödön

A lejegyzett napi örömök és hálák tárolására szolgál.
Min. napi 1 öröm.

 

Készült: konzervdobozból, rukkolán kapott könyv csomagolópapírjából és sima fehér papírból, az újrahasznosítás és kupaccsökkentés jegyében.

Az aljára írtam a használati utasítást - ismerősnek, aki épp külföldi útra indult, hogy legyen mibe gyűjtenie a kellemes élményeket, és legyen hová feljegyezni a jó dolgokat. Járt hozzá pár jegyzetpapír is.
Készítésekor a pöttyös papír fix volt, a fehér sáv is középen,* de azt, hogy bödön, vagy kis könyv legyen, Férj döntötte el. Az inspiráció két, korábban látott ötlet volt: az egyik egy öröknaptár, amikor az év minden napját felírják papírokra, majd minden évben rögzítik a lapra az adott nap kellemes emlékeit; a másik egy befőttesüveg, amibe színes papírokra lejegyzett kellemes eseményeket lehetett gyűjteni. Ez utóbbi vagy adventi, vagy Amerikában a hálaadáshoz kapcsolódó üveg volt.

Azt hiszem mostanában eléggé pöttyösmániás lettem: szeretnék még pöttyös papírokat, szalagokat, szürke alapon fehér pöttyös ágyneműhuzatot, sötétkék/fekete alapon pöttyös felsőt és csatmasnit, világoskék alapon fehér pöttyös kendőt, halványlila alapon fehér pöttyös bevásárlószatyrot... Hirtelen ennyi. Általában pasztell alapon fehér pöttyökkel jelenik meg előttem a pöttyös, esetleg egy kis vajszínű csipkecsíkkal kiegészítve, ha a tárgyba belefér, mondjuk egy noteszen, vagy apró csipkemasnival. De jöhetnek sötét alapon színes pöttyök is :-)
Elő is szedem a piros alapon fehér pöttyös anyagom és kitömött szíveket varrok belőle. Füzérnek: 1 szív, alatta 1 toboz, spárgára kötözve, lelógatni a fiókfogantyúkról.

*Ajaj, megtaláltam az eredeti terveket, papíron. Ott még a pöttyös sávok között lila-virágos-indás papír szerepelt, valamint az oldalához egy kis papír került volna az Öröm bödön felirattal, és a használati utasítással Ez utóbbi végül azért nem valósult meg, mert nem  sikerült szöggel átütni a doboz oldalát. A lpapírok között meg pont nem találtam, meg azt, ami a lelki szemeim előtt lebegett, amit kiválasztottam, meg annyiar nem illett hozzá, így lett sima fehér géppapírból a középső sáv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése