2016. január 21., csütörtök

Alternatív karácsonyfa vagy adventi naptár

Valószínűleg már a legelfoglaltabbak, a karácsonymániások, a január 6-án karácsonyt ünneplők, a műfenyőt díszítők is lebontották már a karácsonyfájukat. Mi is, de azért ezt még most közzéteszem...
Lehet alternatív karácsonyfa kis lakásokba, vagy adventi naptár.
Az ötletet a Pinteresten találtam (eredeti forrása: http://oneshetwoshe.com/2011/12/rolled-paper-tree-tutorial-she-kimberly.html), de ott maradék csomagolópapírt tekertek fel és rögzítettek egy képkeretben. Nálunk azonban papírgurigákból készült, így 2015-ben ez lett Férj adventi naptára.

Hozzávalók:
A/3-as méretű falap
11 db vécépapír guriga (háztartási méret)
1/4 vécépapír guriga (irodai méret)
2x1 m sötétzöld kalapgumi
sok zöld és kevés barna csomagolópapír
a felakasztáshoz drót
tapétaragasztó
kézi fúró

Elkészítés:
A gurigákat elrendezzük a falapon fenyőfa alakban. A háztartási méreteket igény szerint összeragasztjuk egy papírcsíkkal, vagy levágunk belőlük. Az irodai méretű gurigát hosszában félbevágjuk, ha szükséges, akkor pedig alacsonyabbra is vágjuk.

A háztartási gurigákat zöld csomagolópapírral, az irodait barna csomagolópapírral vonjuk be. Ha adventi naptárnak készítjük, akkor a hengerek egyik végére kartont ragasztunk, a másik végére pedig bevont kartonkört illesztünk, amit rafiával, spárgával, szalaggal kötünk a hengerhez. Hasonlóan ehhez: http://kreativsagok.blogspot.hu/2015/01/csomagolas-gurigaba.html

A falapon bejelöljük a rögzítés helyét, majd kézi fúróval kifúrjuk a lyukakat. A lyukakba kalapgumit fűzünk. Ahol 1 lyukon 2x vezetjük át a kalapgumit, ott a falap hátulján csomóra kötjük. 

Kifúrjuk az akasztó helyét is, amibe virágkötöző drótot fűzünk, ezt meghajlítjuk, majd felakasztjuk a kész fát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése