2016. március 1., kedd

Nepáli lánc

Bár már több mint 5 éve molyolok, 2015-ben voltam először Molyszülinapon és vettem részt a Molykarácsonyi húzás és ajándékozáson. Ez utóbbinak lényege, hogy a karácsonyi húzásokhoz, angyalkázásokhoz hasonlóan mindenki ad és mindenki kap ajándékot. Minden jelentkezőnek kisorsolnak egy másik jelentkezőt, akinek a kívánságlistájáról kiválaszt és megvesz egy könyvet, majd postán elküldi a húzottjának. Ugyanígy ő is kap a kívánságlistájáról egy könyvet csomagban.
A kívánságlistám összeállításával eléggé bajban voltam. Mert igen, szeretem a könyveket, szeretnék is könyveket, ám a legtöbbször megelégszem a könyvtári kölcsönzéssel, ami pedig hiányzik, az kb. nem kapható, és mostanában az alapelv: előbb kölcsönzök, utána vásárolok - ha arra érdemesnek találtatik egy könyv. Végül csak összeszedtem a minimum 10 könyvet, olvasásra váró szépirodalmi műveket, na meg kreatív könyveket: tetxtilfestős, nemezelős, Tilda, összefoglaló a gyöngyfűzésről.
A csomagban ez utóbbi könyv érkezett. A kívánságlistára azért került fel, mert egy bolti átlapozás során megtetszett, hogy nem csak egy mintát és/vagy technikát variál egy teljes könyvön keresztül, hanem van benne gyöngyszövés, egysoros és többszálas gyöngyfűzés, drótos gyöngymunkák, de szerepel benne a most divatos heringcső és Peyote-fűzés is. Mindez érthető ábrákkal és inspiráló színes képekkel. Szóval a sok kis vékony füzetet helyettesítheti.
A sok átlapozás, nézegetés és tervezés után elsőnek a nepáli lánc készült el belőle - színes, fekete, fémes gyöngyökkel.
Itt pedig sajnos kiderült a könyv egyik hibája is: nem adja meg, hogy kb. mekkora fűzőszál szükséges egy-egy mintához. Jól jött volna, hogy 5 cm nepáli mintához X méretű kásagyöngyből kb. 15 cm szál kell, tehát kb. háromszoros hosszúsággal számolj.
Sajnos toldanom kellett a szálat, de egy nagyon dekoratív, ám ugyanakkor egyszerű fűzésű nyakláncot kaptam. Így biztosan készül még ilyen lánc, de a többi mintára is sor kerül még.
Köszönöm a könyvet! És azt hiszem jövőre is karácsonyozok így :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése