2018. július 19., csütörtök

A rakott mángold

csak úgy rögtönzésképpen született a hűtő maradékaiból, a rakott káposzta inspirációjából.

Hozzávalók (2 személyre):
  • 8-10 db mángoldlevél
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg zabpehely
  • 10 dkg pirított darált hús
Elkészítés:
  • az edényt kikenjük  (a kerek, nem kapcsos ... cm-es tortaformában készült)
  • a megmosott mángoldlevelek nagyobb részét az edény aljába terítjük, hogy egyenletesen befedjék
  • a levelekre rámorzsoljuk a túrót
  • a túrót megszórjuk a zabpehellyel
  • a zabpelyhen eloszlatjuk a darált húst (nekem mindig van a mélyhűtőben 10 dkg-os adagokban fagyasztott darált húsom, erre is egy ilyen került - ha ez nincs kéznél, akkor bármilyen maradék hús is használható, vagy frissen pirított darált hús)
  • sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint
  • végül az egészet beterítjük, befedjük a maradék mángoldlevelekkel
  • kb. 1,5 dl vizet öntünk rá
  • a sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük
Kicsit morzsálódik, szétesik majd a vágások mentén, ha ezt nem szeretnénk, akkor kevés tejben vagy vízben elkevert tojással is leönthetjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése