2018. november 12., hétfő

Őszi Könyvtári Napok

Az Őszi Könyvtári Napok egyhetes rendezvénysorozat, ahol főleg a közművelődési könyvtárak készülnek mindenféle rendezvényekkel és programokkal. Október első hetében hangzatos jelmondat köre csoportosulva szerveznek mindenféle programokat, és viszik tovább szokásos rendezvényeiket a könyvtárak. 2018-ban a Könyvtárak – közös tudás – közösségi hozzáférés mondat mellett az alábbi témaköröket emelték ki:
  • Családbarát könyvtár
  • Tudásátadás – tudásegyesítés
  • Könyvtári kreatívok
  • Olvasó-sokk
  • Örökség és emlékezet
Bővebben a rendezvényről, a programokról: http://osszefogas.kjmk.hu/
A FSZEK olvasási rekordkísérletén már többször részt vettünk, vagy hallgattunk koncertet a Könyves Vasárnapon, idén azonban a Könyvtári kreatívok pont két országos szakkönyvtárba vitt minket. 

Az Országos Idegennyelvű Könyvtárban előbb nyertem egy könyvet, majd textiltáskát nyomdáztam, festettem. 

Hivatalos képek a rendezvényről: https://www.oik.hu/web/guest/rendezveny/-/hir/konyvtari-kreativok--orszagos-konyvtari-napok-2018-programja-275532

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár - Mezőgazdasági Könyvtárban pedig könyvet kötöttem.

A könyvtestet készen kaptuk, mi a kötet papírborítását készítettük el, valamint kipróbálhattuk a papírmerítést, és kézbe foghattuk korábbi korok írófelületeit (papirusz, pergamen). Ezen a második fényképen talán látszik, hogy olyan könyvtestet választottam, ahol a fehér a sárgás lapkötegek felváltva követik egymást.
Hivatalos képek és beszámoló a rendezvényről: http://www.mezogazdasagikonyvtar.hu/hirek-esemenyek/rendezveny-hirek/kert-kozosseg-konyvtar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése