2018. november 19., hétfő

Gluténmentes túrós tészta

Nem annak készült, de teljesen olyan íze volt, mint a túrós tésztának, meg nekünk is ízlett és finom is volt, szóval a legutóbbi mi van a kamrában receptet megosztom. Pontos mértékek ennek megfelelően nincsenek is.

Hozzávalók (2 személyre):
  • 2-3 szem krumpli apró kockákra vágva
  • 25 dkg túró
  • kockázott bacon
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • (só)
Elkészítés:
  • A krumplikat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Az apró kocka fontos eleme a receptnek, mert a kicsi, kb. 1-1,5 cm oldalú kockákkal lesz igazán finom.
  • A tepsit kikenjük egy kevés zsiradékkal, hogy még véletlen se süljön le túlságosan, ami benne készül. Nagyon nem kell, mert kiolvad a császárszalonnából, de az elejéhez, az indításhoz kell egy kevés.
  • A tepsi aljába rétegezzük a krumplikockákat úgy, hogy kb. egy-másfél rétegben álljanak.
  • Rámorzsoljuk a túrót.
  • Megszórjuk a baconkockákkal.
  • Lefedjük, majd a sütőben addig sütjük, amíg a krumpli átsül. A végén még lefedés nélkül is sütjük, hogy némelyik szem krumpli picit megpirulhasson.
Tálalásnál tehetünk rá tejfölt, de anélkül is túrós tészta jellege van, és amúgy sem egy fogyókúrás étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése