Hozzávalók (2 személyre):
- 2-3 szem krumpli apró kockákra vágva
- 25 dkg túró
- kockázott bacon
- zsiradék a tepsi kikenéséhez
- (só)
- A krumplikat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Az apró kocka fontos eleme a receptnek, mert a kicsi, kb. 1-1,5 cm oldalú kockákkal lesz igazán finom.
- A tepsit kikenjük egy kevés zsiradékkal, hogy még véletlen se süljön le túlságosan, ami benne készül. Nagyon nem kell, mert kiolvad a császárszalonnából, de az elejéhez, az indításhoz kell egy kevés.
- A tepsi aljába rétegezzük a krumplikockákat úgy, hogy kb. egy-másfél rétegben álljanak.
- Rámorzsoljuk a túrót.
- Megszórjuk a baconkockákkal.
- Lefedjük, majd a sütőben addig sütjük, amíg a krumpli átsül. A végén még lefedés nélkül is sütjük, hogy némelyik szem krumpli picit megpirulhasson.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése