2019. március 5., kedd

Az új kedvenc reggelim és csomagolható ebédem: sütőben sült rántotta

A molyon jött velem szembe egy karc a szénhidrátcsökkentő szakácskönyvből, ahol koktélparadicsomokat sütöttek össze tojással. Paradicsom nem volt itthon, de egyéb alapanyagok igen, így szinte rögtön elkészült itthon is. Először reggelinek, de akkor majdnem ebéd lett belőle. Mi korán eszünk, így az a fél óra, amíg összeraktam és megsült, szinte annak tűnt. Éhesek voltunk, na. De azóta már többször készült, mert elnyel mindenféle maradékot, melegítve is finom, így csomagolható ebédnek is bevált. Egy kis saláta, bulgur vagy kuszkusz mellé és kész az ebéd vagy a vacsora.

Hozzávalók (általában 4-6 normál muffin méretű adaghoz):
  • ahány edény, annyi tojás (de 1-gyel kevesebb is elég lehet)
  • 1 fej vöröshagyma
  • mozzarella vagy egyéb sajt
  • túró - ha épp van, de el is hagyható
  • magvak: tökmag, lenmag - vagy ami összegyűlt a kenyeres zacskó aljában
  • kolbász, sonka, virsli - csak pár karika is elég, de el is hagyható
  • 1 kis pohár joghurt/kefír - könnyebb lesz tőle és pikáns ízt ad neki
  • kevés zsiradék az edények aljába 
Elkészítés:
  • összekeverjük a hozzávalókat, amit szükséges kisebb darabokra vágunk: felkockázzuk a hagymát, félbevágjuk a mini mozzarellákat stb.
  • az edények aljába kevés zsiradékot teszünk - csak 1-2 cseppet, hogy semmiképpen ne ragadhasson le
  • sütőben addig sütjük, amíg finom illata lesz, és kissé megpirul a teteje
Jó étvágyat!

Nálunk mini felfújt formákban készült, de muffinsütőben darabonként vagy egyéb agyag vagy jénai edényben egy nagy formában is megsüthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése