2009. szeptember 22., kedd

Kreatív szombat

Most szombaton a kulturális örökség napjaira indultunk, de a Millenáris gyerekfoglalkozásán kötöttünk ki. Ennek meg is lett az eredménye. Ugyanis volt ott mindenféle: szitanyomás, virágból koszorúkötés, csillagos varázspálca készítése, selyemfestés, tűzzománc. Engem főleg a selyemfestés és a tűzzománc fogott meg, pontosabban ott ragadtam le. Órákra...
A festett selymek:








A selyemfestésnél tetszett az ötlet, hogy nem a hagyományos selyemfestős keretbe feszítették a selymet, hanem hímzőkeretbe. Ez sokkal egyszerűbben kivitelezhető otthon is, nem kell barkácsolni. Bár így a festhető anyag mérete eléggé korlátozott, de akár darabokban beszorítva megfesthető egy nagyobb anyag is. De erről inkább a profi selyemfestők tudnának nyilatkozni...
Az ovális minta anyagának szélét megégettem, így nem foszlik majd.
Hogy mi lesz a sorsuk, még kérdés. Valószínűleg képnek és ajándéknak mennek majd. Képhez körbe kell majd vágnom, aztán a leeső darabokból Theia ötlete alapján lehet, hogy kitűző lesz.

Valamint a tűzzománcmedálok (még csak félkészen akasztó és lánc nélkül):
Most más vezette a tűzzománcot mint a gyerekszigeten, így nagyobb és változatosabb alakú medálok születtek. Lehetett alakítani az akasztó helyét, a medál formáját stb. A virág eredetileg macska lett volna, de nem sikerült kivágnom a formát, csak elvágni a kezem a rézlemezzel, aztán ez lett belőle: szabálytalan virág.

Miközben ezeket alkottam, Férj felfedezte a Millenárison tartott egészségnapot, hozott csokit, lufit. Szóval jó volt nagyon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése