Húsvétsaláta
- 1 fej salátát darabokra téptem, vágtam rá
- 1 főtt tojást, valamint
- néhány sonkakocka is került rá.
Rakott káposzta
főztem rizst,
pirítottam darált húst,
majd előszedtem a hűtőből a savanyú káposztát.
Mivel kevés volt a káposzta csak a gyümölcstorta formába rétegeztem: a káposzta nagyobb része, rizs, darált hús, a káposzta kisebb része. Majd az egészre alufóliát tettem és beraktam a hűtőbe, mert épp nem akkor akartuk megenni, de akkor volt időm elkészíteni. Másnap meglocsoltam tejföllel, és 15 perc alatt készre sütöttem.
A fűszereket szintén kihagytam, szeretem az ételek valódi ízét, a káposztától pedig úgyis pikáns lett.
Szóval finom lett és nagyon kellemes volt, hogy az előkészületek miatt kb. 15 perc alatt finom, kész, meleg ebédet rakhattam az asztalra.
Update:
A rakott káposztát (sima káposztából) tuningoltam tovább: mivel nem hagytam káposztalevelet a rakás tetejére, a kevés tejfölt pedig inkább a megsült rakott káposztára tartogattuk, így tojást öntöttem rá. Ha már lúd, legyen kövér alapon pedig újhagymát és fűszert is kevertem bele. Finom lett, és jól összefogta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése