2012. április 10., kedd

Meglepetés a rádióban

Ha egyedül vagyok otthon, akkor általában szól valamilyen háttérzaj is. Ez általában a rádió, ami csak zaj, nem figyelek rá, de nincs teljes csend. Néha az is van, ha épp arra vágyom. Viszont, ha nem csendre vágyom, akkor rádió, általában az MR2, a Petőfi. Mert nem beszélnek benne túl sokat, amire jobban figyelek és így jobban is zavar, hanem megmarad a háttérben és csendben.
Ez szólt Nagypénteken (2012. ápr. 6.) is, pontosabban a Kultúrfitnesz című műsor Horváth Gergellyel. Ezt azonban nem lehetett csak úgy, mellékesen hallgatni.
A beharangozó szerint:
"Kultúrfitnesz mai első órájában felvillantjuk a hit és a popkultúra néhány érintkezési felületét, vagyis azt, hogy jön nagypénteken képbe az AC/DC, az Arcade Fire vagy épp Indiana Jones."

A műsorban pedig bibliai idézetek, a Húsvét lényege, az evangélium. Röviden, mai nyelven, de tisztán!

Ezt az interjút elolvasva, pedig kiderül, hogy nem volt véletlen: http://www.reformatus.hu/mutat/6273/ 

A műsort sajnos nem találtam meg a rádió Hangtárában, a NAVÁ-ban még csak márc. 15-nél tartanak, de egy hasonló stílusú filmajánló itt olvasható:
Egy DVD: A halászkirály legendája
Most aztán tényleg nagyon közeleg a Húsvét - ma már Nagypéntek, az áldozathozatal ünnepe. És ha bevalljuk, ha nem, erre a megváltásra mindannyiunknak szüksége van. És mivel Isten útjai kifürkészhetetlenek, soha nem tudhatjuk, mikor és miképpen köszönt ez ránk. Egy ilyen, mélyen megrázó, fantáziadús, de nagyon emberi megváltástörténetet ajánlok most. Terry Gilliam 1991-es mozijáról, A halászkirály legendájáról van szó, ami úgy, ahogy van: remekmű. Az idén végre Oscart kapott Jeff Bridges egy felelőtlen rádiós műsorvezetőt alakít benne, aki a tűzzel játszik, és alaposan meg is égeti magát: egy beszólása közvetett következményeként emberek halnak meg, ő pedig összeomlik. Aztán találkozik egy fura hajléktalannal, aki pont olyan, mint Robin Williams, majd ketten kezdik keresni a Szent Grált. És az a helyzet, hogy a maguk módján meg is találják a végére. A halászkirály legendája kivételes remekmű - ámulatba ejt és zavarba hoz. Igazi ünnepi film. Ha megnézzük, segít magunkba nézni. Érdemes elővenni. DVD-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése