2013. május 3., péntek

Brokkoliból - univerzális szósszal

Ha lehet, akkor sütőben szeretem  az ebédet/vacsorát elkészíteni. Az az érzésem, hogy nem én dolgozom, hanem a sütő, közben lehet mással is foglalkozni. Viszont jó meleg lesz tőle az egész lakásban. Ez télen jó, de amikor május elején is már 30°C van, akkor kevésbé... A tegnap esti friss zápor azonban elég indok volt, hogy ennek ellenére is sütőben készüljön a mai ebéd.
Hozzávalók:
  • 1/2 kg brokkoli
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
Ez az alap, de mivel épp el kellett pusztítani, ezért került bele még
  • 1 csomag mozzarella (125 g-os volt)
  • 1 szál újhagyma
A brokkolit rózsáira szedtem, a szárának levágtam a legvégét, majd a megmaradt szárrészt is kb. ujjnyi vastag karikákra vágtam. Mivel nem akartam sokat mosogatni, egy tepsibe raktam kevés vízbe, majd letakarva kissé megpároltam.
Közben elkészítettem az univerzális, mindenbe finom és bármit le lehet vele önteni szószt: elkevertem a tejfölt a tojással és fűszereztem. Mivel épp volt otthon, belekarikáztam az 1 szál újhagymát, majd ezt is elkevertem.
Mikor a brokkoli nagyjából megpuhult, leöntöttem róla a vizet, majd meglocsoltam a tejfölös-fűszeres szósszal. Ahová kevesebb szósz jutott, meg ahol épp jól mutatott, tettem rá a kisebb darabokra vágott mozzarellából. Lefedtem és ment a sütőbe, újabb kb. 15 percre.
Az eredmény: 1 koszos edény (a tepsi), 2 margarinos dobozba elosztható csomagolható ebéd, kb. 30 perc alatt, 3 perc munkával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése