Hozzávalók:
- 1/2 kg brokkoli
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tojás
- só
- 1 csomag mozzarella (125 g-os volt)
- 1 szál újhagyma
Közben elkészítettem az univerzális, mindenbe finom és bármit le lehet vele önteni szószt: elkevertem a tejfölt a tojással és fűszereztem. Mivel épp volt otthon, belekarikáztam az 1 szál újhagymát, majd ezt is elkevertem.
Mikor a brokkoli nagyjából megpuhult, leöntöttem róla a vizet, majd meglocsoltam a tejfölös-fűszeres szósszal. Ahová kevesebb szósz jutott, meg ahol épp jól mutatott, tettem rá a kisebb darabokra vágott mozzarellából. Lefedtem és ment a sütőbe, újabb kb. 15 percre.
Az eredmény: 1 koszos edény (a tepsi), 2 margarinos dobozba elosztható csomagolható ebéd, kb. 30 perc alatt, 3 perc munkával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése