2014. július 25., péntek

Toronyzsákok

2 rendezvény, 2 gyerekfoglalkozás, 2 textil világítótorony

Szóval adott volt két rendezvény, az egyik a Millenárison, a másik az Erzsébet tér felújítása és átadása alkalmából. Mindkettőre elmentünk, mindkettőn volt gyerekfoglalkozás, így mindkettőn alkottam is, és mindkettőn textillel lehetett dolgozni. Valahogy mindkettő világítótorony lett: a Millenárison viaszos batikkal, a Gödörnél szitázással, sablonnal.

A batikolt esetében olvasztott viaszba mártott ecsettel megrajzoltam a mintát. (Ezt kicsit nehezítette, hogy a fehér anyagon a fehér viasz nem is látszódott.) Ezután az előkészített festékes tálakba mártottuk az anyagot, előbb a két végét, majd a közepét. Mivel nem lehetett látni, meddig tart a föld, a tenger és az ég, a színsávok kissé elcsúsztak a határvonaltól.

Az Erzsébet téren szitázással díszítettük az anyagot. Ehhez papíron megrajzoltuk a mintát, és kivágtuk. Egy keretbe elrendeztük a kivágott papírdarabokat, majd egy festékbe mártott hengerrel végiggörgették. Ahová került papír, ott megmaradt az anyag eredeti sárga színe, ahol nem takarta a papír, ott befogta a kék festék.

Tudtam, hogy valami hasznosra szeretném őket használni, így kissé egyoldalasra terveztem a mintát, és lett belőlük zsák. A zsák pedig lehet: horgolástartó, táskarendszerező, könyvtartó, varrnivalók úticsomagja, műszaki cuccok (pl. telefon- és elemtöltő) tárolóhelye, meg ami még épp eszünkbe jut.

A batikolt anyagból varrt zsák:
A sárga zsák kissé hosszúkás és keskeny lett, de valamainek pont ez az alak kell.
[kép majd jön]

Mindkét zsákot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése