2014. október 2., csütörtök

Chilis bab - takarékosan

A kiindulás:
Impulzsvásárlás során végy egy zacskó chilis bab fűszerkeveréket.

A probléma:
Csak otthon olvasd el, és vedd észre, hogy csípős. És tudatosodjon benned, hogy ti nem szeretitek a nagyon csípőset. A család szerint kicsit lehet pikáns, de ne legyen nagyon csípős, ne égessen.

A megoldás:
Fogj dupla adag darált húst, kezd el pirítani, tegyél bele az anyukádtól kapott fejtett babból is (mivel nem az előírt konzerv, ezt tovább kell főzni), tedd hozzá az előírt vizet, a fűszerkeveréket, majd a Férj unokatestvérétől kapott kukoricát, valamint az anyukádtól kapott paradicsomlevet, és főzd készre.

És hogy mitől is volt mindez takarékos?
  • Pénztakarékos, mert csak a darált húst és a fűszerkeveréket vettük ehhez az ételhez, a többit kaptuk. (Ja, és sajátmárkás volt a fűszerkeverék, így az is kicsit gazdaságosabb.)
  • Időtakarékos, mert egyszerre dupla adagot főztem, így tovább elég volt.
A kezdeti nehézségek ellenére finom volt, bevált, így bekerül a reperoárba. Sőt, legközelebb rögtön dupla adagot készítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése