2015. február 23., hétfő

Kelbimbóból leves, vega és húsos egytálétel

Vettem fél kg kelbimbót a zöldségesnél.
Beraktam a hűtőbe.
Jól elfelejtettem.
Kb. egy hét után sós vízben megfőztem.
A főzővízbe raktam kockára vágott krumplit és negyedekbe vágott vöröshagymát, kevés sót és darált paprikát. Finom leves lett belőle.
A megfőtt kelbimbókat falatnyi méretűre vágtam, sajtot grilleztem hozzá és péntek vacsorára megettem.
Még mindig maradt kelbimbó.
A maradék kelbimbóhoz kevés darált húst, 1 fej, nagyobb kockákra vágott vöröshagymát és 1 szem kockára vágott almát adtam, és összefőztem. Finom hétfői ebéd lett belőle.

Hát gyakran így készül nálunk az ebéd: vedd elő, ami van, és dobáld össze. Ennek ellenére gyakran mégis finom lesz :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése