2015. november 6., péntek

Gyors gesztenyés desszert

Hozzávalók 4 személyre:
  • kb. 8 db babapiskóta
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 1 cs. gesztenyemassza
Elkészítés:
  • Előveszünk 4 szép poharat vagy 1 nagyobb üvegtálat.
  • A babapiskóták felét 4 darabba törjük, és az edény aljára halmozzuk.
  • Ráöntünk 1 kis pohár natúr joghurtot.
  • Ráreszeljük a gesztenyemassza felét.
  • A babapiskóták másik fele, a maradék joghurt, a maradék reszelt gesztenyemassza és kész is.
  • Ha maradt egy kis joghurt, azt rátehetjük még a gesztenydarabok tetejére, vagy ha nagyobb tálban készítettük, akár egy kiskanál segítségével írhatunk is a süti tetejére.
  • Pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a babapiskóták beszívják a joghurtból a nedvességet, a joghurt kicsit olyan lesz, mintha túró lenne, szóval összeérnek az ízek.
Önmagában is finom, de gazdagíthatjuk magozott meggybefőttel, reszelt csokoládéval.

Őszi születésnapokon, évfordulókon finom tortahelyettesítő, vagy különleges, de gyors desszert egy ünnepi vacsora után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése