2010. július 13., kedd

Világítótornyok 2 város között

Avagy a belga tengerparton mindenhol csokit és világítótornyot látni.

Mikor átvillamosoztunk Oostende-ből Nieuwpoortba, akkor a villamosból láttunk egy üzletet, aminek kirakata tele volt világítótornyokkal, úgyhogy visszafelé jól le is szálltunk, körbenézni.

A bolt, amit találtunk elvileg csokibolt volt, de a csokikat lehetett mindenféle világítótornyos és egyéb edénybe is kérni. Volt ott müzlistál, különböző méretű bögrék, kávéskészlet, fali és asztali sótartó, kancsó, vajtartó stb. Tornyos konyhai porcelánból 2 mintájuk volt: a komor fekete és a giccses világoskék, így nem vettünk sem csokit, sem tornyot. Ez volt a bolt egyik fele, a másik felében pedig mindenféle tengerei témájú, így hajós, sirályos, világítótornyos mindenfélét lehetett kapni. Balra a csokiedények, jobbra a mütyürrészleg.

Aztán Oostendeben megtaláltuk ennek a boltnak a testvérét, ahol ugyanezekbe a konyhai porcelánokba lehetett a csokit kérni. De itt ötletesebbek voltak, mivel akár a tornyos apróságokat is összecsomagolták csokival. Kedvencem a kirakatban lévő világítótorony formájú polc volt.

De láttunk tornyot ékszerüzlet kirakatában, étterem falán, képeslapon, naptáron....
És volt, amit haza is hoztunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése