2015. december 2., szerda

Őszi könyvtári kosárka és alma beszúró

Bár már elpakoltam, és helyét felváltotta az adventi dekoráció, azért még közzéteszem, hiszen ezen az őszön készült, és gyarapította az őszi dekorációk gyűjteményét.
Ha a kerületben van valamilyen rendezvény, akkor ahhoz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közeli fiókkönyvtára is csatlakozni szokott. Készítenek totót vagy rövid tesztet felnőtteknek és gyerekeknek, könyvvásárt, valamint kedvezményes beiratkozási lehetőséget hirdetnek. És természetesen van kézműves foglalkozás is: hol vászonszatyrot lehet dekupázsolni, hol őszi kosárkát és beszúrót lehet készíteni.
Maga a kosár scrapbook papírból készült. A (négyzet alakú) papírlap minden oldalától egyforma távolságot kimérni, majd 4 bevágás, hogy fel lehessen hajtani az oldalát. Az egymáson lévő rétegeket stiftes ragasztóval összeragasztani, majd miltonkapoccsal a fülét is rögzíteni. Segítségképpen egy rajz a kosárról: a szaggatott vonal hajtás, a folyamatos vonal vágás.

Egyszerű, gyors, húsvéti kosárkának is beillene, de sok kosárból akár adventi naptár is készülhet. Vagy 1 kosárba tenni az aznapi meglepetéseket.
A beszúró: 1 réteg hullámos kartonból kivágott almaforma és 1 réteg sárga fénymásolópapírból kivágott almaforma összeragasztva. A 2 réteg papír között 1 hurkapálca és 1 zöld fénymásolópapírból vágott levélke, alatta kockás szalagból masni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése