2012. február 3., péntek

Csomagoljunk!

Például szaloncukrot vagy törölközőt.

Mindig is tetszett, amikor amerikai filmekben az ajándékokat mindenféle dobozokban adják át egymásnak, és abba csomagolnak. Aztán nálunk is megjelent az egyszerűsített csomagolás, az ajándéktasak. De ez nem az igazi, mert ennél látszik, hogy mi van benne, és fél perc beletenni, és még masnizni sem lehet igazából, ha pedig be is csomagoljuk az ajándékot, akkor nem lehet szép csomagolást készíteni neki, mert bele kell férnie a tasakba.
Az utóbbi időben aztán gyűjtögetem otthon a dobozokat és mindenféle mintás csomagolópapírokkal vonom be őket, és ezek lényegülnek át ajándékdobozzá. A fogkrém dobozában például nyakláncokat lehet átadni, míg a pattogtatni való kukorica doboza rejthet ruhadarabot, csokit, kisebb könyvet, több apróságot. A nagyobb joghurtos edénybe pedig a házi szaloncukrok kerülhetnek, míg a nagy italos doboz pont 2 törölköző befogadására alkalmas.
A bevont dobozoknak talán több esélye van, hogy kibontás után nem a kukában landolnak, ha pedig mégis, akkor ők is, a csomagolópapír is, legalább kétszer használatba kerültek.

Mivel a joghurtos doboznak nem volt teteje, csak a masni nem igazán fogta meg őket, így Férj ötlete alapján celofán került rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése